Investitorul care a prevăzut criza subprime pariază împotriva acţiunilor Tesla

158

Michael Burry, investitorul care a făcut miliarde de dolari prin pariurile pe prăbuşirea pieţei obligaţiunilor ipotecare din 2008, a dezvăluit că a acumulat poziţii short în valoare de peste o jumătate de miliard de dolari împotriva acţiunilor producătorului de automobile electrice Tesla, transmite Bloomberg.

Într-un comunicat remis luni autorităţilor de reglementare, firma Scion Asset Management a dezvăluit că la data de 31 martie 2021 avea opţiuni put de tip bear împotriva a 800.100 de acţiuni Tesla, opţiuni care conferă Scion dreptul de a vinde acţiunile Tesla la un anumit preţ în viitor. În comunicat nu se precizează când anume a făcut firma Scion pariurile împotriva Tesla, la ce preţ sunt opţiunile put şi cât a plătit firma pentru aceste opţiuni.

La începutul anului 2021, titlurile Tesla au atins un maxim istoric de 883,09 dolari, după mai multe luni de apreciere în care cotaţia a crescut cu aproape 700%. Între timp, acţiunile Tesla au pierdut un sfert din valoare iar la finalul şedinţei de luni se tranzacţionau la 35% sub valoarea maximă.

În plus, acesta nu este primul pariu al lui Michael Burry împotriva Tesla. În luna februarie, Burry a postat un mesaj pe contul său de Tweeter în care atrăgea atenţia asupra creşterii explozive a capitalizării de piaţă a Tesla. „Bucuraţi-vă atâta timp cât va mai dura”, a avertizat Michael Burry.

În primul trimestru al acestui an, Telsa a raportat un profit trimestrial record, reuşind să ocolească deficitul de cipuri care afectează industria auto mondială, şi chiar a reuşit să facă bani din investiţiile în Bitcoin. Însă în ultima vreme cotaţia acţiunilor Tesla a scăzut, una dintre îngrijorările analiştilor fiind faptul că Tesla nu a oferit o estimare cu privire la numărul de vehicule pe care se aşteaptă să le livreze în 2021.

Pe de altă parte, Michael Burry a fost subiectul filmului „The Big Short”, dedicat crizei financiare mondiale din 2008, rolul său fiind jucat de actorul Christian Bale.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata