Ioan Mang (PSD Bihor): Europa are, în această perioadă, cea mai bună preşedinţie

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri că ar aştepta de la preşedintele României să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile de neîncredere la adresa actualului Guvern de a conduce Consiliul Europei şi o recunoaştere a faptului că Europa are, în această perioadă, cea mai bună preşedinţie de până acum.

Liderul PSD Bihor a spus că anul trecut, în perioada octombrie-decembrie, mai ales şeful statului şi liberalii "prognozau" ca fiind "catastrofală" Preşedinţia României la Consiliul Europei cu Guvernul PSD.

"Ei spuneau că ar trebui schimbat guvernul, că ne vor face de râs, că suntem cei mai slabi, cu referiri la premier. Azi nu mai vorbeşte nimeni. De ce? Pentru că, spre deosebire de celelalte guverne care au prezidat Consiliul Europei, România a închis în mai puţin de trei luni, 83 de dosare. Cea mai bună preşedinţie pe care a avut-o Europa până acum a închis 73, în şase luni. Guvernul României, acela despre care unii spuneau că-i slab şi că nu va face faţă, că ne va face de râs, a închis în mai puţin de trei luni, 83. Guvernul Austriei, care a fost înaintea noastră, a închis 53, în şase luni. Deci cam acesta e rezultatul până în acest moment. S-au închis inclusiv dosare grele, pentru că acest guvern şi reprezentanţii noştri din acest guvern la Preşedinţia Consiliului Europei fac treabă. (…) Astăzi m-aş fi bucurat să-l aud pe preşedintele României cerându-şi scuze că a greşit şi să recunoască că totuşi Europa are, în această perioadă, cea mai bună preşedinţie pe care a avut-o vreodată. Dar, probabil, ar trebui să avem un alt preşedinte care să fie capabil de astfel de gesturi. Sper ca alegerile din toamnă să facă să avem un alt preşedinte", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul social-democraţilor bihoreni. AGERPRES/(A – autor: Eugenia Paşca; editor: Nona Jalbă, editor online: Anda Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata