Ioana Petrescu: Pro România a depus amendamentul ca partidele politice să primească în acest an zero lei

0 120

Vicepreşedinta partidului Pro România Ioana Petrescu a declarat miercuri, la Timişoara, că deputaţii formaţiunii politice au depus un amendament la proiectul de buget pentru ca suma de 400 de milioane de lei alocată partidelor în acest an să fie direcţionată spre alte scopuri.

"Un amendament pe care noi îl considerăm important şi pe care l-am depus marţi se referă la acea sumă de 400 de milioane de lei care merge spre partidele politice şi am propus ca această sumă să fie zero în anul 2019 şi să fie folosiţi pentru alte scopuri", a afirmat Ioana Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru al Finanţelor în guvernarea Ponta a subliniat că cei din Pro România sunt preocupaţi să propună măsuri de reducere a deficitul comercial, urmată de o scădere a euro, astfel încât românii să nu fie afectaţi de schimbul euro-leu.

Referitor la OUG 114, Ioana Petrescu susţine că a fost aprobată "în pripă, fără nicio consultare", Pro România cerând abrogarea ordonanţei.

"Noi vrem abrogarea OUG 114, în primul rând pentru că are efecte nocive asupra cetăţeanului. După ce această ordonanţă a trecut, cifrele arată creşteri de preţuri în domeniul telecom, una din marile companii care a anunţat deja creşteri la facturi, o creştere a importurilor la electricitate de 200%, de asemenea vedem că nu băncile suportă taxa pe lăcomie, ci o transferă şi multe bănci au anunţat că nu vor mai face investiţii, o bancă a anunţat că va concedia câteva sute de angajaţi. Peste tot, în mediul de afaceri, ni se spune clar că investiţiile sunt îngheţate din cauza impredictibilităţii şi a taxei pe cifra de afaceri", a spus Ioana Petrescu.

Ea a catalogat, totodată, ca inadmisibil "acest ping-pong între palate" cu proiectul de buget, adăugând că "o mare parte din vină este a guvernului, pentru că nu avem un buget în martie, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care nu a promulgat acest…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x