Iohannis a discutat cu vicepreşedintele Consiliului Federal elveţian despre mandatul României la Consiliul UE

0

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Ueli Maurer – vicepreşedintele Consiliului Federal elveţian şi şeful Departamentului Federal de Finanţe al Confederaţiei Elveţiene, cu care a discutat despre viitoarea preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea cu şeful statului are loc în contextul în care, de la 1 ianuarie 2019, Ueli Maurer va prelua mandatul de un an de preşedinte al Confederaţiei Elveţiene şi reflectă atenţia cu care partea elveţiană priveşte viitorul mandat al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În context, preşedintele Klaus Iohannis a evocat discuţiile deschise şi constructive pe care le-a purtat cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, care a efectuat o vizită oficială în România la începutul acestei luni. Şeful statului a exprimat şi satisfacţia pentru dinamica dialogului politic bilateral, care conduce la consolidarea cooperării dintre România şi Elveţia în domenii de interes reciproc.

La rândul său, vicepreşedintele Ueli Maurer a evidenţiat faptul că cetăţenii români care lucrează în Elveţia sunt bine integraţi, reprezentând o forţă de muncă apreciată şi respectată, cu o bună calificare profesională. Înaltul oficial elveţian a subliniat că, aşa cum a fost stabilit, măsurile de restricţionare impuse temporar României şi Bulgariei vor fi ridicate începând cu 1 iunie 2019.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis aprecierea României pentru programele realizate în cadrul contribuţiei financiare a Elveţiei la coeziunea Uniunii Europene şi a exprimat speranţa că astfel de proiecte vor fi continuate şi în viitor. Vicepreşedintele Ueli Maurer a arătat că procedurile interne în Elveţia sunt în curs pentru acordarea celei de a doua tranşe a contribuţiei financiare şi a evidenţiat că partea elveţiană este în…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata