Iohannis anunţă că nu a terminat analiza privind numirea celor doi miniştri: „Acest PSD nu este capabil să genereze un guvern performant!”

0 98

Preşedintele Klaus Iohannis nu se grăbeşte să numească cei doi miniştri propuşi la Dezvoltare Regională şi Transporturi, Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Şeful statului spune că încă face evaluarea şi că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci „de ochii lumii”. „Acest PSD nu este capabil să genereze un guvern performant!”, a spus şeful statului.

Liviu Dragnea a anunţat deja că, dacă până la sfârşitul săptămânii, nu se anunţă semnarea decretelor de numire pentru noii miniştri propuşi, atunci PSD şi ALDE vor stabili sesizarea Curţii Constituţionale, cu un conflict de natură instituţională între preşedinte şi Guvern.

„Pot să vă spun că nu am finalizat analiza, dar analizând şi propunerile şi comportamentul guvernamental pot să spun câteva concluzii”, a spus preşedintele, la Cotroceni, după prezentarea proiectului România Educată.

Şeful statului s-a lansat într-un atac dur la adresa Partidului Social Democrat.

„Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor şi nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ”, a spus preşedintele.

El a menţionat că „prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci de ochii lumii”.

„Aşa nu se poate şi nu voi fi de acord să se continue”, a mai afirmat şeful statului, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, după lansarea în dezbatere publică a rezultatelor…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x