Iohannis, atac dur către coaliţia de guvernare, în Parlament: „Ascultați vocea românilor! Nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu legile justiției „

0

Preşedintele Klaus Iohannis s-a lansat, miercuri, într-un atac dur către coaliţia de guvernare, în Parlament, cu ocazia şedinţei solemne dedicată Centenarului: „Ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale! Nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu legile justiției „, le-a transmis şeful statului celor din sală. La finalul discursului, doar parlamentarii Opoziţiei au aplaudat.

„Întrebarea la care trebuie să răspundă politicenii, indiferent de partid sau doctrină, este dacă vor continua să promită mult şi să livreze puţin”

Şeful statului a arătat, în discursul susţinut în faţa parlamentarilor, că „astăzi, întrebarea la care trebuie să răspundă politicienii, indiferent de partid sau doctrină, este dacă vor continua să promită mult și să livreze puțin sau dacă vor avea curajul și responsabilitatea de a pune bazele dezvoltării României în cel de-al doilea centenar”.

„Cred că răspunsul la această întrebare poate să ne indice sursele demnității și coeziunii naționale. Răspunsul la această întrebare se găsește, în ultimă instanță, în oglinda clasei politice românești și misiunea sa.Centenarul nu este numai un prilej de a ne întoarce privirea spre trecut și a ne onora istoria. Este, în egală măsură, și un moment de reflecție, în care să ne întrebăm, cu toată onestitatea, dacă ne-am revendicat locul pe care îl merităm în rândul țărilor lumii. Mergem astăzi în direcția corectă sau ne aflăm pe un drum greșit, care ne va duce în cu totul altă parte decât unde vrem să ajungem, ca națiune? Aniversarea celor 100 de ani ai țării noastre ne găsește la o răscruce pentru destinul României în următorul centenar”, a spus…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close