Iohannis: Curtea Europeană de Conturi oferă o bază pentru creşterea eficienţei utilizării fondurilor europene

0 85

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Curţii Europene de Conturi, Klaus-Heiner Lehne, context în care a menţionat că prin rapoartele emise şi prin recomandările făcute, această instituţie europeană reuşeşte să ofere o bază importantă pentru creşterea eficienţei şi a corectitudinii în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe subiectul viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul Uniunii Europene, fiind abordată şi tematica referitoare la viitorul cadru financiar multianual al UE.

"Preşedintele României a arătat faptul că, în ceea ce priveşte priorităţile Preşedinţiei ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene, acestea vor plasa cetăţeanul în prim plan şi se vor concentra pe avansarea dosarelor legislative, dar nu numai, care pot aduce rezultate tangibile pentru cetăţenii europeni, conducând astfel la o Uniune mai puternică, mai democratică, mai aproape de cetăţenii săi şi capabilă să le asigure securitatea şi prosperitatea", arată Administraţia Prezidenţială.

În context, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că doreşte ca Preşedinţia României la Consiliul UE să obţină rezultate importante, însă a subliniat că acestea vor putea fi obţinute cu sprijinul celorlalte state membre şi a instituţiilor europene. Şeful statului a punctat faptul că ţara noastră va acţiona pentru obţinerea unor progrese semnificative în ceea ce priveşte negocierea bugetului UE post-2020, astfel încât viitoarea perioadă de programare să fie pregătită cât mai bine şi fără întârzieri.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, au fost evidenţiate rezultatele bune înregistrate de Curtea Europeană de Conturi, dar şi necesitatea modernizării în continuare a sistemului curţilor de conturi ale statelor membre ale Uniunii Europene, care să favorizeze o…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x