Iohannis, despre propunerea de revocare a lui Augustin Lazăr: „Mi s-a părut şi mi se pare în continuare o eroare”. Ce spune despre numirea şefului DNA

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va studia motivarea avizului negativ al CSM în cazul propunerii de revocare lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general. Şeful statului spune că i s-a părut şi i se pare în continuare că această propunere este „o eroare”. Despre numirea şefului DNA, şeful statului a spus că speră ca următorul proces de selecţie să se desfăşoare în conformitate cu legea.

„O să studiez acea motivare. Ce am înţeles până acum din ce s-a vehiculat în public sună foarte corect, iar despre activitatea domnului procuror general am mai spus: este un procuror general care îşi face treaba foarte bine, iar această propunere de revocare mi s-a părut şi mi se pare în continuare o eroare. Aşadar, puteţi să trageţi singuri concluziile a ce va urma în această chestiune”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a referit şi la numirea şefului DNA, precizând că speră ca următorul proces de selecţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie să se desfăşoare în conformitate cu legea.

„Nişte exigenţe foarte simple: să se desfăşoare în conformitate cu legea. Atât. Alte pretenţii nu am avut de la ministru şi nici măcar asta nu a îndeplinit-o”, a spus Iohannis, întrebat care sunt exigenţele sale vizavi de următorul proces de selecţie a procurorului-şef al DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins miercuri propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, preşedintele a respins numirea în funcţii de conducere a altor patru procurori propuşi de ministrul Justiţiei: Florena-Esther Sterschi – pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata