Iohannis: Eu cred că este corect ca şi sistemul privat să realizeze împreună cu cel de stat servicii medicale

Preşedintele Klaus Iohannis susţine proiectul lansat de Ministerul Sănătăţii prin care se permite accesul la programele naţionale de sănătate şi pentru spitalele private.

„Serviciile medicale trebuie asigurate de stat, toate, dar în România avem şi un sistem privat care funcţionează la parametrii buni. Fiindcă avem acest sistem privat, care funcţionează în parametri buni, eu cred că este corect ca şi sistemul privat să intre în colaborare cu sistemul de stat şi împreună să realizeze servicii medicale în beneficiul populaţiei. Am văzut acea abordare pesedistă. Mi se pare cel puţin ciudată, din moment ce avem medici foarte buni la stat şi medici foarte buni la privat, eu cred că trebuie să avem înţelepciunea să deschidem calea şi unora şi celorlalţi către pacient, în beneficiul pacientului”, a spus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni.

PSD a anunţat că se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, argumentând că sănătatea este un drept constituţional pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari.

„PSD se opune categoric proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate. Sănătatea este un drept constituţional garantat pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, aşa cum vrea PNL. Pe înţelesul tuturor, privatizarea programelor de sănătate publică înseamnă ca bugetul pentru tratamentele mai scumpe sau cele de urgenţă să se împartă şi cu spitalele private. Deci, în mod evident, vor rămâne mai puţini bani la spitale de stat”, potrivit paginii de Facebook a formaţiunii.

Sursa: News24.ro.

Sursa News 24

Citește și
1 Comentariu
  1. just spune

    ORI LA STAT ORI LA PRIVAT !! Mixajul STAT-Privat ,desfășurat după scenariul generalizat 1) Post bun în sistemul de stat,salariu barosan, mărit de PSD, dar aparatura din spitale mereu ocărâtă, mereu dacă se poate defectă! și normal RECOMANDAREA – Veniți la cabinetul meu după masa să vă programeze doamna asistentă care și ea e cu ….în două luntri ! (((Atunci acest GUVERN ar da dovadă că vrea binele OAMENILOR-așa cum afirmă oriunde și ori cînd–dacă și-ar asuma răspunderea pe o LEGE SIMPLĂ bazată pe biblica sintagmă : NU POȚI SLUJI ȘI LA MAMONA ȘI LA DUMNEZEU__—Ori NU poți fi slugă și stăpân, nu poți sluji la doi stăpâni .. și PUNCTUM ))! 2) Cabinet particular în buricul târgului, -unii- dotat numai cu ,,scule ** mai performante ca cele din spitalul unde lucrează propritarul ! 3) unii care nu au cabinet ori fac naveta –centru universitar –clinica privată angații Sanovil-ului și a altor clinici private cu PART TIME ! 4) Ziua de muncă – 5-6 ore la SPITALUL de Stat -plătite 8- ,gărzi cât de multe și dacă se poate odihnitoare- și bine plătite! La privat punctualitate maximă, voce dulce, recomandări i colegi din clan…. ,trimiteri cu dedicație la colegii din clinicile universitare ..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata