Iohannis: Eu cred că un pact pe proiectul "România Educată" nu este forma ideală

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că un pact pe proiectul "România Educată" nu ar reprezenta forma ideală, arătând că va fi nevoie de sute de consultări cu politicienii pentru a-i convinge cu privire la acest proiect.

"Până la urmă, toată lumea va accepta acest proiect. Este un proiect extrem de serios, un proiect la care lucrează foarte mulţi specialişti şi în etapa următoare voi purta şi eu şi alţii discuţii şi cu politicieni, cu comisiile de învăţământ, cu cei din minister şi aşa mai departe. Ceea ce îmi doresc eu şi am constatat în sală că majoritatea îşi doresc nu este neapărat să teminăm repede, ci să terminăm cu un proiect care este atât de bun şi atât de convingător încât va fi preluat de politicieni, transformat în politică publică şi aşa mai departe. Este clar că aici e nevoie de multă muncă de lămurire şi am fost întrebat dacă în final voi încerca să fac un pact pe Educaţie. Eu cred că un pact pe Educaţie, pe acest proiect, nu este forma ideală. Este nevoie de foarte multă muncă de convingere şi dacă va fi nevoie îi vom convinge pe politicieni unul câte unul până când reuşim să promovăm acest proiect aşa cum se cuvine", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că aceste consultări nu vor fi unele simple, dar că va încerca să-i convingă pe politicieni cu privire la proiectul "România Educată".

"Aşa simplu nu va fi. Nu va fi atât de simplu să-i chem pe lideri de partid şi să negociem şi… Nu. Va fi nevoie de foarte multe discuţii, în foarte multe formate şi formale şi informale. Opinia mea este că va trebui să avem sute, chiar sute de discuţii cu politicieni, cu guvernanţi pentru a găsi şi împreună cu ei cea mai bună formă. Până la urmă să nu-şi imagineze cineva că eu caut o formă de proiect pe lângă politicieni. Nu. Eu caut o formă de proiect 'România Educată' împreună cu specialişti, împreună cu…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close