Iohannis: Existenţa presei independente este vitală pentru sănătatea societăţii noastre

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul redeschiderii redacţiei Radio Europa Liberă în România, în care afirmă că existenţa presei independente este vitală pentru sănătatea societăţii, iar campaniile de denigrare şi atacurile personale la adresa unor jurnalişti confirmă că pe unii politicieni îi deranjează libertatea de exprimare şi adevărul.

"Răspândirea de articole eronate, lansarea de campanii mediatice care vizează atingerea unor ţinte politice şi care dăunează grav interesului public şi stabilităţii statului pot fi stopate prin efortul jurnaliştilor oneşti, care urmăresc mereu aflarea adevărului şi îşi respectă integritatea profesională. Existenţa presei independente este vitală pentru sănătatea societăţii noastre. Nu poate fi imaginată o Românie liberă într-o Europă liberă fără cel mai de preţ apărător al democraţiei – presa liberă. Există jurnalişti care merită să fie susţinuţi şi al căror efort de a-şi păstra verticalitatea avem datoria de a-l recunoaşte. Îi încurajez pe toţi să continue şi să nu renunţe la standardele lor etice. Campaniile de denigrare şi atacurile personale la adresa unor jurnalişti confirmă că pe unii politicieni îi deranjează libertatea de exprimare şi adevărul spus oamenilor", spune Iohannis în mesaj, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului salută redeschiderea redacţiei Radio România Liberă, subliniind că în perioada comunistă aceasta a reprezentat "oxigenul mediatic".

"Aici e Radio Europa Liberă! – Se va auzi, începând de astăzi, din nou în România, chiar dacă într-o formulă nouă, adaptată tehnologic lumii în care trăim. Salut cu bucurie această relansare cu atât mai mult cu cât Radio Europa Liberă a reprezentat oxigenul nostru mediatic atât de necesar supravieţuirii în perioada comunistă. Aţi fost, înainte de 1989, pentru mulţi ani de zile, printre…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata