Iohannis, în grupul „Prietenii coeziunii”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la o reuniune de coordonare cu omologii din grupul statelor membre „Prietenii coeziunii”, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European în care se discută viitorul buget multianual al Uniunii Europene.

Obiectivul liderilor din acest grup, care se va numi începând de vineri „Prietenii unei Europe ambiţioase”, este obţinerea unui buget ambiţios, în interesul Europei şi al cetăţenilor europeni.

Din grupul „Prietenii coeziunii” fac parte: Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Estonia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ungaria.

Înainte de cea de-a doua zi a reuniunii extraordinare a Consiliului European a existat şi o întâlnire a preşedinţilor Franţei, Emmanuel Macron, şi a cancelarului german, Angela Merkel, cu liderii „statelor frugale” – Austria, Olanda, Danemarca şi Suedia.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a întrerupt, joi seară, summitul pentru a avea negocieri bilaterale cu toţi şefii de stat sau de guvern prezenţi la reuniune, în încercarea de a ajunge la un acord cu privire la viitorul buget al UE.

Klaus Iohannis a avut, vineri dimineaţă, o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu cel al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European pe tema bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027 au fost întrerupte.

Iohannis a declarat vineri că nu s-au făcut progrese în ceea ce priveşte negocierile pe bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027, dar că atât preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cât şi cel Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au fost deschişi propunerilor României cu privire la bugetul multianual al UE.

„Atât preşedintele Charles Michel, cât şi preşedinta Ursula von der Leyen au fost deschişi propunerilor noastre şi, după ultima…

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata