Iohannis, într-un dialog cu tinerii: „Suntem într-o fază în care foarte mulţi politicieni pierd contactul cu oamenii, ceea ce este un pericol”

0

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu tinerii câştigători ai concursului Civic Avengers din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, creat de Iniţiativa România. 

„Suntem într-o fază în care foarte mulţi politicieni pierd contactul cu oamenii, ceea ce este o mare problemă şi chiar un pericol”, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul dialogului cu tinerii.

El a continuat: „Este o mare problemă şi un mare pericol, pentru că, dacă aleşii nu mai au contact cu alegătorii, lucrurile ajung să fie dezbătute de unii şi de alţii în paralel, ceea ce duce până la urmă la o neîncredere în ceea ce fac politicienii şi aceasta, de exemplu, în spaţiul european duce la euroscepticism şi este periculos pentru că ne îndepărtează de un proiect foarte bun”, a spus Iohannis.

Preşedintele a mai atras atenţia că lipseşte şi un concept în ceea ce priveşte domeniul educaţiei. El a amintit în context de proiectul „România educată”, care speră să fie pus în practică cu succes.

„România are o şansă mare de a-şi construi un viitor solid în rândul naţiunilor doar dacă pune accentul pe educaţie. Avem foarte mulţi tineri foarte interesaţi, foarte mulţi talentaţi (…) Avem inclusiv oameni buni în sistem, nu suficienţi, e adevărat. Este nevoie de o pregătire care trebuie să se întâmple permanent. Ceea ce lipseşte în momentul de faţă, cam de 30 de ani încoace, este că nu există un concept care să spună ce vrea România în domeniul educaţiei. Noi continuăm aşa, în virtutea inerţiei. (…) Ne ocupăm de proiectul „România educată”, am adunat opinii de lucru, vrem să prindem cât mai mulţi în acest proiect, opinii multe, interesante, orientate spre viitor. Acum am ajuns în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close