Iohannis la MAI

0 116

 Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Internelor de către Marcel Vela, că în timpul guvernării PSD au existat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne „metode din cele mai perfide” pentru a „juca pe unii împotriva celorlalți”.

„S-a terminat aseară giuvernarea pesedistă eșuată și iresponsabilă. Diletanți pesediști și oameni care au văzut doar interesul propiu și a găștii de partid pe care au creat-o, au vrut să pună mâna pe toate marile sisteme din România și dumneavoastră toți ați fost o țintă predilectă pentru pesediști. Acele trei guverne eșuate pesediste au încercat constant să-și înșurubeze prietenii, neamurile în cele mai importante poziții în stat. Acest lucru a dus la ceea ce, din nefericire, am văzut cu toții și dumneavostră ați simțit cel mai puternic. Poliția, Jandarmeria, mai nou DSU, au fost sub un atac public constant. Asta, fiindcă ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care n-aveau ce căuta acolo. Vi s-au impus abordări care nu aveau nimic a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode din cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul”, a afirmat Klaus Iohannis la sediul MAI, adresându-se oficialilor din instituție.

Președintele a făcut un apel pentru o schimbare la nivelul MAI în sensul acordării unei atenții sporite siguranței cetățeanului.

„În frunte cu domnul ministru, astăzi vă cer o schimbare de paradigmă. Începând de azi, veți pune în centrul preocupărilor dumneavoastră, a atuturor preocupărilor dumneavoastră siguranța cetățeanului român. Este o sarcină extrem de dificilă, mai ales după o perioadă tulbure pentru acest Minister de maximă importanță pentru România. Faptul că ați…

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata