Iohannis, mesaj de condoleanţe transmis lui Macron, în urma atentatului din Strasbourg

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanțe omologului lui francez, Emmanuel Macron, în urma atentatului din Strasboug.

„Am aflat cu profundă indignare despre tragicul atac armat care a avut loc în seara zilei de 11 decembrie 2018 în centrul orașului Strasbourg, soldat cu pierderi de vieți omenești și răniți. Doresc să transmit, în numele poporului român și al meu personal, condoleanțe familiilor îndoliate și însănătoșire grabnică celor răniți.”, se arată în mesajul Președintelui României.

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat, totodată, compasiunea și solidaritatea poporului român cu suferința prin care trece în acest moment națiunea franceză, subliniind că România este alături de Franța în lupta împotriva celor care atentează la viaţa oamenilor nevinovaţi şi la modul de viață al societăților noastre.

Trei persoane au murit și alte 12 au fost rănite de un bărbat înarmat, care a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau din Strasbourg și a deschis focul.

Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi. Este vorba despre Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, dar cu origini nord-africane.

Atacatorul ar fi avut asupra sa un AK-47 și a deschis focul în trei locații din apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg. Suspectul, cunoscut de serviciile de securitate franceze, a scăpat marți dintr-un schimb de focuri cu forțele de ordine și se pare că ar fi rănit. Miercuri dimineață, 350 de agenți de securitate erau pe urmele sale.

Citeşte şi: Cine este atacatorul din Strasbourg. Un localnic de 29 de ani, cunoscut de autorități pentru infracțiuni care nu au legătură cu terorismul

Post-ul…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close