Iohannis o respinge din nou pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Cum motivează președintele

0


Președintele României, Klaus Iohannis, a respins, pentru a patra oară, propunerea de numire a Liei Olguța Vasilescu în fruntea minsterului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Motivul: nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă și a promovat un cadru lipsit de transparență în relația cu societatea civilă.
“Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentația transmisă, constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă. De asemenea, din aceeași documentație constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are experiența în materie necesară promovării și gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, spune preşedintele, în scrisoarea deschisă transmisă premierului Viorica Dăncilă.
Şeful statului mai afirmă că, în calitate de primar, Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național.

În plus, spune el, “în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”.

“Totodată, nu  se poate ignora faptul că, în calitate de ministru al Muncii și Justiției Sociale, doamna Lia-Olguța Vasilescu a promovat un cadru…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close