Iohannis participă duminică la reuniunea Consiliului European, în care se discută Acordul retragerii Marii Britanii din UE

0

Președintele Klaus Iohannis va participa, duminică, 25 noiembrie a.c., la reuniunea extraordinară a Consiliului European (art.50) de la Bruxelles, Regatul Belgiei. Obiectivul acestei reuniuni este agrearea proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE).

De asemenea, membrii Consiliului European vor discuta despre Declarația politică privind viitoarele relații dintre UE și Marea Britanie.

După agrearea proiectului de către liderii statelor membre în Consiliul European, Acordul de retragere al Marii Britanii din Uniune urmează să fie aprobat formal în Consiliul UE şi de Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul britanic, transmite Administraţia Prezidenţială.

După multe ore de negocieri, acordul pentru Brexit a fost aprobat de guvernul britanic, pe 14 noiembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Theresa May, la finalul ședinței pe care a avut-o cu membrii cabinetului pe care îl conduce.

„Proiectul de acord a fost cel mai bun pe care îl puteam negocia. Decizia colectivă a cabinetului a fost că acordul trebuie sprijinit de guvernul britanic”, a anunțat Theresa May, miercuri seară, într-o declarație de presă, potrivit BBC.

„Acest lucru este în mod ferm în interesul naţional şi este vorba de un acord adecvat rezultatului referendumului. Decizia protejează locuri de muncă şi uniunea britanică. Este vorba de o decizie care va fi verificată intens, dar am avut de ales între a construi un viitor pentru ţara noastră sau a reveni în punctul iniţial, fără a da curs promisiunii asociate referendumului”, a mai spus May.

Citeşte şi: SECRETELE „COLECTIV”: Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”!…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close