Iohannis: Proiectul "România educată" va fi dezbătut cel puţin trei luni, vor fi consultări cu partidele

1

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că proiectul "România Educată" se va afla trei luni în dezbatere publică, timp în care vor fi organizate consultări cu mai mai mulţi factori, între care partidele şi guvernanţii.

"Concret, astăzi lansăm un pachet complet în dezbatere, un pachet care conţine şi o viziune, şi strategie, şi direcţii de acţiune pe şapte teme pe care le-am găsit prioritare pentru educaţia din România, având în vedere orizontul 2030. Deci, nu vorbim de o modificare rapidă pentru următorul an. Ne dorim un sistem care funcţionează în perspectivă, un sistem stabil, sustenabil, performant. (…) Urmează minimum trei luni de dezbatere publică, consultări, discuţii, cu partide, cu politicieni, cu comisii parlamentare şi cu guvernanţi, foşti miniştri, persoane interesate, sindicate, reprezentanţii şcolilor, elevilor, studenţilor, profesorilor şi, în final, vom şti ce vrem cu România", a spus Iohannis la lansarea rezultatelor proiectului "România Educată".

El le-a mulţumit tuturor participanţilor la proiectul "România Educată" şi i-a rugat să rămână conectaţi şi implicaţi.

Proiectul "România Educată" cuprinde şapte rapoarte identificate ca fiind prioritare: "Cariera didactică", "Echitatea sistemului educaţional", "Profesionalizarea managementului educaţional", Un învăţământ profesional şi tehnic de calitate", "Autonomie, calitate şi internaţionalizare în învăţământul superior", "Educaţie timpurie accesibilă tuturor", "Evaluarea elevilor şi studenţilor".

Documentul include o viziune şi o strategie la orizontul anului 2030 care cuprinde deziderate, ţinte şi obiective concrete, propunând două scenarii alternative de structurare a sistemului educaţional. Ambele scenarii au în comun tranziţii mai flexibile între cicluri, opţiuni suplimentare pentru tinerii din învăţământul profesional, dezvoltarea învăţământului de tip dual şi prevăd,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Ciofu spune

    Un jurnalist bun este nepărtinitor.
    Altfel este provocator…
    Cel ce consuma știrile “neotravite” își va orienta gândurile acolo unde crede de cuvinta fără sa fie împins intr-o zona incomoda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata