Iohannis promulgă legea privind construirea Autostrăzii Unirii, într-o ceremonie, la Palatul Cotroceni

0 105

Legea privind realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş va fi promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie la care au fost invitaţi parlamentarii iniţiatori şi susţinătorii proiectului.

Ceremonia de la Palatul Cotrocerni va avea loc joi, la ora 17.00, şi au fost invitaţi reprezentanţii celor două asociaţii civice ieşene care militează pentru autostradă, dar şi a parlamentarii care au iniţiat proiectul.

Autostrada Unirii ar urma să se finanţeze de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat.

Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Potrivit proiectului, Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.

Citeşte şi: FOTO | Coadă la Catedrala Mântuirii Neamului. Când se va încheia programul de vizitare

Post-ul Iohannis promulgă legea privind construirea Autostrăzii Unirii, într-o ceremonie, la Palatul Cotroceni apare prima dată în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x