Iohannis răspunde PSD, după ameninţarea cu sesizarea CCR: „Nu blochez Guvernul, probabil are alte treburi. Nu au decât să îşi facă treaba!”

0 109

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns, luni, de la Paris, celor de la PSD, care în şedinţa conducerii au stabilit să iniţieze o sesizare privind un conflict de natură instituţională, pe tema refuzului numirii miniştrilor Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, în Guvernul Dăncilă, la Dezvoltare Regională şi Transporturi. Preşedintele afirmă că se află „într-un termen rezonabil de răspuns” şi că nu doreşte să aibă „discuţii pe aceste teme neplăcute precum remanierea în aceste zile dedicate Zilei Naţionale”.

Klaus Iohannis a reiterat că va veni cu un răspuns pe solicitarea Guvernului a a pune doi noi miniştri, după sărbătorile dedicate Zilei Naţionale.

„Nu am deloc de gând să avem discuţii pe aceste teme neplăcute de remanieri şi difereduri”, a spus şeful statului.

Despre intenţia PSD de a pregăti o posibilă sesizare la CCR, Klaus Iohannis a spus că deocamdată, Guvernul i-a făcut o solicitare.

„Am spus că o să răspund după sărbătorile legate de Ziua Naţiona. Sunt într-un termen foarte rezolnabil de răspuns. CCR practic nu are ce să spună aici”, a spus el.

Întrebat cum răspunde acuzaţiilor PSD, potrivit cărora blochează Guvernul, prin refuzul de a numi aceşti miniştri, Iohannis a răspuns:  Nu blochez Guvernul. Guvernul nu lucrează pentru că are probabil alte treburi. Nu au decât să îşi facă treaba”.

Social-democraţii s-au reunit, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, la Parlament, pentru a stabili strategia, în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a numi miniştri la două ministere, Dezvoltare Regională şi Transporturi, până la finalizarea evenimentelor legate de Centenar şi Ziua Naţională a României. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a venit la…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x