Iohannis: Regretul meu din acest mandat este că nu am avut noroc de un Guvern cu care să lucrez

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că regretul său din acest mandat este că nu a avut noroc de un Guvern cu care să colaboreze.

"Regretul meu din primul mandat, care acum dă să se încheie, este că n-am avut noroc de un Guvern cu care să lucrez împreună şi chiar să ne apucăm să rezolvăm problemele mari ale României şi speranţa mea este că, în al doilea mandat, voi găsi, la momentul potrivit, atunci când vor dori românii, un Guvern cu care să lucrez în aşa fel încât să nu fiu în situaţia destul de penibilă să mă întrebe cineva: 'da, concret, ce veţi face?' şi eu să spun că o să îi conving şi vreau chiar să colaborez", a spus Iohannis, la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către One World România.

El a susţinut că Guvernul Cioloş a fost o soluţie de interimat, atipică.

"A fost o soluţie atipică, nepolitică şi pentru ce a fost numit Guvernul un an de zile a administrat România rezonabil de bine. (…) Un Guvern nu trebuie să administreze, un Guvern trebuie să guverneze, să vină cu politici, să creeze politici, să le pună în practică, să creeze legislaţia aferentă politicii publice pe care o creează, deci, mult mai mult decât poate să facă un Guvern de tehnocraţi. Nu avea cum să facă mai mult şi asta îmi doresc pentru al doilea mandat", a arătat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că, în prezent, nu se colaborează foarte eficient cu Guvernul pe proiecte mari, dând ca exemplu Muzeul comunismului.

"Am de gând să mă implic în continuare până conving pe un guvern să facem acest Muzeu al comunismului, cum m-am implicat şi în treaba cu Muzeul Holocaustului, care s-a mişcat un pic, pe urmă s-a oprit într-un consiliu (…). Pentru a pune în practică un astfel de proiect, este nevoie să colaboreze ambele laturi ale…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata