Iohannis, românilor din Franţa: Vă îndemn să fiţi mai uniţi şi să rămâneţi la fel de implicaţi în modernizarea României

0 103

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat luni pe românii din Franţa să fie mai uniţi şi să rămână implicaţi pentru a contribui la modernizarea României.

"Cunosc bine aspiraţiile şi dificultăţile pe care le întâmpinaţi. În acest moment special, vă îndemn să fiţi mai uniţi decât oricând şi să rămâneţi la fel de implicaţi pentru a contribui, fie la Paris, fie chiar în ţară, la modernizarea României. Poate că unificatorul, catalizatorul care uneşte ingredientele la care am făcut referire este redobândirea încrederii într-un destin: cel al unei Românii puternice, europene, care îşi respectă trecutul şi priveşte cu încredere spre viitor", a declarat şeful statului la întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti organizată la Ambasada României la Paris.

El le-a transmis românilor din Franţa că reprezintă cu cinste România.

Şeful statului s-a declarat bucuros şi emoţionat să se întâlnească cu românii din Franţa în contextul sărbătorii Centenarului Marii Uniri.

"Este un moment simbolic, de extraordinară bucurie pentru noi toţi. Şi este firesc să fie aşa, fiindcă Marea Unire a însemnat, pe lângă înfăptuirea 'visului de veacuri' al românilor, şi o transformare profundă a ţării noastre. Unirea a adus cu sine modernizarea României şi integrarea ei în rândul naţiunilor europene. Ştim cu toţii însă că ziua mult aşteptată a venit după o perioadă foarte grea. La începutul anului 1918, când ţara era sub ocupaţie străină, când populaţia se confrunta cu mari lipsuri, puţini şi-au imaginat că 1 decembrie îi va găsi pe românii din Vechiul Regat alături de cei din Basarabia, Bucovina şi Transilvania. Au fost sacrificii foarte mari pe câmpul de luptă al Primului Război Mondial, urmate de eforturi politico-diplomatice neobosite. Mai presus de toate, însă, au existat speranţă şi o…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x