Iohannis: Salut acordul privind obiectivul climatic 2030; România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite

72

Vineri 11 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj publicat pe Twitter, că salută acordul cu privire la obiectivul climatic 2030 şi subliniază că, în acest domeniu, interesele ţării noastre sunt acoperite.

„Salut acordul cu privire la obiectivul climatic 2030. Decizia va permite modernizarea economiilor Uniunii Europene şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor europeni”, a scris preşedintele României.

Klaus Iohannis completează că „România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite, inclusiv prin menţinerea deciziei asupra mixului energetic naţional şi utilizarea gazului în procesul de tranziţie”.

În prezent, Klaus Iohannis participă la Bruxelles la reuniunea Consiliului European. Unele din obiectivele acestei reuniuni a fost obţinerea unui acord cu privire la stabilirea unei noi ţinte, mai ambiţioase, de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru 2030, de ‘cel puţin 55%’ comparativ cu anul 1990.

Sursa: Agerpres
Citește și
1 Comentariu
  1. Aloe Vera spune

    // Klaus Iohannis completează că “România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite, inclusiv prin menţinerea deciziei asupra mixului energetic naţional şi utilizarea gazului în procesul de tranziţie” //. Iata, un om care vorbeste far’sa zica nimic !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata