Iohannis: Soluţia vehiculată în spaţiul public privind obligarea medicilor rezidenţi de a rămâne în ţară – deloc chibzuită

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că soluţia lansată în spaţiul public privind obligarea medicilor rezidenţi să rămână în ţară este una "deloc chibzuită", fiind de părere că medicii nu pot fi determinaţi în acest mod să rămână în România.

"Am lansat dezbaterile pe tema resursei umane în sănătate încă din 2015, însă guvernanţii întârzie în a găsi rezolvarea acestor probleme. Din nefericire, zilele acestea a fost vehiculată în spaţiul public o soluţie deloc chibzuită privind obligarea medicilor rezidenţi de a rămâne în ţară. Nu în acest mod ne ţinem medicii acasă. Înainte de toate, decidenţii politici au obligaţia de a vă crea cadrul adecvat pentru a practica medicina aici, acasă. Ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de planificare riguroasă, de strategie şi consecvenţă în implementarea sa", a spus Klaus Iohannis într-un mesaj transmis de consilierul de stat Loreta Păun la cea de-a doua ediţie a International Medical Students' Congress of Bucharest – UMF "Carol Davila".

Preşedintele susţine că studenţii medicinişti reprezintă speranţa îmbunătăţirii sistemului nostru de sănătate, care se confruntă "cu atâtea dificultăţi şi crize".

"Mă bucur să constat că aţi rămas la fel de implicaţi în activităţile academice şi entuziaşti în a contribui la schimbarea în bine a sistemului de sănătate românesc. Pe unii dintre voi am avut ocazia să vă cunosc personal, la Palatul Cotroceni, iar proiectele pe care mi le-aţi prezentat mi-au confirmat că reprezentaţi speranţa îmbunătăţirii sistemului nostru de sănătate, care se confruntă cu atâtea dificultăţi şi crize", afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului consideră că studenţii se pot implica în conturarea unei viziuni pe termen lung, de stabilire a priorităţilor şi de înfăptuire a schimbării multaşteptate, al cărei rezultat să fie un sistem de sănătate comparabil cu cele…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata