Iohannis: Sunt convins că "Sibiu-regiune gastronomică europeană" va fi un mare succes; mâncarea de acolo e cea mai bună

0 87

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins, miercuri, că programul "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019" va fi un mare succes, el afirmând că mâncarea din această zonă este cea mai bună.

 

"Pe scurt, dragi prieteni, 'Sibiu, regiune gastronomică' – un eveniment pe gustul meu! (…) Capitala culturală europeană a dovedit că Sibiul are capacitatea să aducă împreună mai mulţi actori şi nu vorbesc aici de actori de teatru, ci actori mai degrabă din administraţie, de politici şi atunci s-a văzut că Hora Unirii nu este numai despre simboluri, ci este despre adevăruri. Dacă mai mulţi lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil şi sper ca acesta să devină mai gustos. Apreciez foarte mult faptul că aţi reuşit dintr-un proiect incipient, care a fost în 2014, să aduceţi laolaltă foarte mulţi actori locali şi să promovaţi regiunea Sibiului. Această abordare de regiune este autentic europeană şi, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes şi dintr-un alt motiv – mâncarea din Sibiu şi din Mărginime realmente este cea mai bună. Încercaţi şi vă veţi convinge!", a spus Iohannis, la evenimentul de lansare oficială a programului "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019", care a avut loc la Clubul Diplomatic.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

El a amintit că în 2007 Sibiul a fost Capitală culturală europeană iar acest moment a fost recunoscut de aproape toată lumea ca fiind un succes.

 

"Dar cum de obicei un succes deschide apetitul pentru mai mult, iată că exact la momentul potrivit pentru a satisface această poftă vine regiunea gastronomică", a afirmat Iohannis, felicitându-i pe toţi cei care s-au implicat în acest proiect.

Cu ocazia evenimentului au fost prezentate fragmente din filmele "Sibiu 825" şi "Poarta de sud a Transilvaniei" şi a fost lansată moneda locală SIBCoin, şeful statului primind…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x