Iohannis: Toţi politicienii responsabili trebuie să se opună ferm campaniilor calomnioase împotriva unei minorităţi naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul Zilei Minorităţilor Naţionale din România, în care afirmă că demnitari guvernamentali şi parlamentari au promovat "veritabile campanii calomnioase" împotriva unei minorităţi naţionale, arătând că acesta este un curs "periculos" căruia trebuie să i se opună ferm toţi politicienii responsabili.

În mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor în cadrul evenimentului organizat cu această ocazie la Muzeul Naţional Cotroceni, şeful statului subliniază că cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au construit, împreună cu majoritatea românească, parcursul democratic şi pro-occidental pe care s-a înscris România începând cu decembrie 1989.

"Asigurarea reprezentării în Parlamentul României constituie o dimensiune specială a democraţiei româneşti şi este expresia angajamentului politic pentru respectarea şi protejarea drepturilor minorităţilor naţionale. Prin activitatea parlamentară a reprezentanţilor minorităţilor naţionale, România demonstrează că îşi fructifică diversitatea etnică şi în dimensiunea sa politică, nu doar în plan civic, economic şi cultural. Cu atât mai regretabil este faptul că, în ultima vreme, în contradicţie cu acest cadru constituţional şi cu realitatea istorică, au fost promovate veritabile campanii calomnioase împotriva unei minorităţi naţionale şi a reprezentanţilor acesteia tocmai de către demnitari guvernamentali şi parlamentari. Este un curs periculos, căruia trebuie să i se opună ferm toţi politicienii responsabili. Din păcate, aceste acţiuni nu au generat o reacţie de condamnare corespunzătoare din partea Guvernului României şi nici o delimitare din partea partidului autorilor acestor derapaje democratice grave şi repetate", afirmă preşedintele Iohannis.

El punctează că "într-o Românie care păşeşte în al doilea său secol de unitate şi modernitate…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata