Iohannis: Tragedia de la Iaşi – dureroasă şi revoltătoare; e imperativ ca toate şcolile să aibă avize sanitare şi autorizaţii de funcţionare

0

Preşedintele Klaus Iohannis consideră "dureroasă şi revoltătoare" tragedia recentă din judeţul Iaşi în care un copil de 3 ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în fosa septică din curtea unei şcoli, şeful statului subliniind că este imperativ ca toate unităţile de învăţământ să aibă avize sanitare, autorizaţii de funcţionare şi să fie sigure, Guvernul având obligaţia ca toate acestea să fie realizate în regim de urgenţă.

"Preşedintele Klaus Iohannis consideră că tragedia recentă din judeţul Iaşi, în care un copil de 3 ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în fosa septică din curtea unei şcoli, este dureroasă şi revoltătoare. Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, arată că, în continuare, în multe şcoli din România siguranţa spaţiului educaţional nu este garantată şi nici nu reprezintă o prioritate. Peste 4 milioane de români, copii şi adulţi, se află aproape 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, în instituţiile de învăţământ preuniversitar. Toţi trebuie să se simtă şi să fie în siguranţă în şcolile lor, iar asigurarea unor spaţii adecvate nu poate fi doar un simplu deziderat, ci este o obligaţie a tuturor factorilor responsabili. (…) Preşedintele României reiterează mesajul pe care îl transmite de patru ani: este imperativ ca toate şcolile să aibă avize sanitare, autorizaţii de funcţionare şi să fie sigure pentru toţi cei care le trec pragul, iar Guvernul are obligaţia ca toate acestea să fie realizate în regim de urgenţă", precizează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

De asemenea, şeful statului solicită tuturor partidelor politice să îşi mobilizeze reprezentanţii de la nivel local să facă toate demersurile ca problemele grave existente în unităţile de învăţământ să fie rezolvate.

"Responsabilitatea acestui plan revine autorităţilor locale şi centrale, în mod…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata