Iohannis:Noul Guvern şi o nouă majoritate parlamentară să corecteze nedreptăţile din trecut şi să reclădească relaţia cu autorităţile locale

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj la Gala Asociaţiei Municipiilor din România, în care arată că noul Guvern şi o nouă majoritate parlamentară vor trebui să corecteze nedreptăţile din trecut în privinţa problemelor din administraţiile locale.

Mesajul a fost prezentat de către Nicoleta Nicolae, consilier de stat la Cabinetul preşedintelui, în contextul în care Preşedinţia a acordat acestui eveniment, pentru al treilea an consecutiv, Înaltul Patronaj.

„Din păcate, în ultimii ani, România s-a confruntat cu serioase dificultăţi de ordin financiar şi legislativ, generate de o guvernare iresponsabilă. Aţi primit mai puţini bani, dialogul cu autorităţile centrale, atunci când a existat, a fost unul arid şi lipsit de rezultate concrete, problemele acute semnalate de dumneavoastră s-au lovit, la centru, de un zid al nepăsării şi al incompetenţei. Aţi fost astfel nevoiţi să vă descurcaţi, fiecare cum a putut, riscând să pierdeţi, şi nu din vina dumneavoastră, sprijinul cetăţenilor şi încrederea celor care v-au votat. Această perioadă nefastă s-a încheiat. Noul Guvern şi, mai ales, o nouă majoritate parlamentară vor trebui să corecteze nedreptăţile din trecut şi să reclădească pe fundamente trainice relaţia cu autorităţile locale”, a susţinut Iohannis în mesaj.

El a subliniat că interesul public este întotdeauna prioritar, principiu de la care pot fi construite sisteme educaţionale şi de sănătate performante, un transport public eficient, un parteneriat solid cu mediul de afaceri şi o relaţie onestă cu cetăţenii, adăugând că nu doar competiţia, dar şi preluarea unor modele de excelenţă generează performanţă.

„Prin distincţiile pe care le oferiţi, îi încurajaţi pe toţi cei care au responsabilitatea de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor ţării noastre să implementeze soluţii tot mai inovatoare, cu rezultate remarcabile. În administraţia publică…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata