Ion Iliescu a fost operat din nou la inimă! În ce stare se află fostul președinte

0 109

La câteva ore după ce a fost internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare, Ion Iliescu a fost operat la inimă. Medii au informat că operația politicianului a fost un real succes.

Luni după-amiză, Ion Iliescu a intrat în operație. Acesta a venit de unul singuri la Spitalul Elias luni de dimineață, unde are programare lunară. Surse medicale susțin că fostului președinte i-a fost scos lichid din pericard.

Intervenția chirurgicală  s-a încheiat seara, iar Ion Iliescu este bine acum, conform aceleiași surse. Bărbatul are deja montate șase stenturi din operații trecute.

Operația ar fi survenit în urma declarațiilor făcute de către fostul președinte, cum că acesta în ultima vreme nu se simte prea bine și că respiră cu greutate. Medicii au luat aminte spusele acestuia și au hotărât ca investigațiile lui Iliescu să continue la CC Iliescu.

S-a alăturat investigațiilor și șefa clinicii de cardiologie de la Spitalul Elias lângă specialiștii din CC Iliescu. Pentru moment, echipa de medici formată îl supraveghează pe fostul președinte și vor decide la final dacă va fi necesară montarea unor noi stenturi.

În urmă cu 14 ani, Ion Iliescu a suferit prima intervenție chirurgicală la nivelul inimii, pentru a lărgi cinci vase de sânge, la Spitalul Elias.

După doar doi ani, Iliescu a ajuns iar pe mâinile medicilor dar la Paris, pentru a i se monta al șaselea stent.

Fostul președinte are 89 de ani. Începând cu toamna trecută a început să se plângă de tensiuni, moment în care a fost spitalizat pentru trei zile.

Iliescu a mai avut o intervenție chirurgicală la colon în anul 2012, iar în ultimii ani, acesta a suferit și din cauza unor dureri foarte mari la nivelul picioarelor. Din această cauză Iliescu iese din ce în ce mai rar în afara casei. Medicii i-au recomandat să se odihnească acasă și să nu depună efort.

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x