Ion Iliescu, interviu pentru Le Figaro. „PSD trăiește cea mai gravă criză politică a sa. Problemele juridice ale lui Liviu Dragnea au creat fracturi interne în partid”

Ion Iliescu a vorbit pentru cotidianul francez „Le Figaro” despre problemele cu care se confruntă Partidul Social Democrat. Fostul președinte a afirmat că PSD „trăiește cea mai gravă criză politică a sa”.

„România, țara unui singur partid” este titlul reportajului realizat de jurnaliștii Le Figaro care l-au intervievat pe Ion Iliescu.

„Urmaș al Partidului Comunist, PSD a condus aproape mereu România. Actualul său președinte, Liviu Dragnea, gestionează țara în funcție de propria sa agendă judiciară. El ordonă, partidul său execută cu disciplină stalinistă. Autoritățile de la București, care vor deține președinția Consiliului Uniunii Europene începând de la 1 ianuarie 2019, se supun”, scrie Le Figaro.

Ca fondator al PSD, Ion Iliescu a precizat că „poziția personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”, conform g4media.

„Cu el a început totul și cu el a continuat totul. Ion Iliescu, omul care a determinat căderea regimului lui Ceaușescu în 1989 și care a deținut toate puterile timp de un deceniu, a lăsat țării sale o instituție care structurează România și o ancorează mai mult decât ceilalți vecini din Europa de Est în trecutul comunist: Partidul Social Democrat (PSD). După numeroase schimbările ale numelui, așa se numește în prezent formațiunea construită pe modelul partidelor leniniste de odinioară, cu aceeași disciplină care permite liderilor să-și impună punctele de vedere asupra tovarășilor, apoi asupra unei societăți și asupra unui stat puternic infiltrat”, notează jurnaliștii francezi.

Iliescu a mai spus că în România nu există astăzi „alternativă la PSD, nu există altă forță capabilă să răspundă nevoilor societății”.

„După 1989,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata