Iordache: Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, nu pot fi aplicate dacă nu avem un buget

0 71

Creşterile "semnificative" de alocaţii şi pensii nu pot fi aplicate atâta timp cât nu există un buget aprobat, a declarat, miercuri, social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Consecinţele practice sunt că nu se adoptă bugetul şi cu fiecare zi de întârziere autorităţile locale sunt obligate să se încadreze în acel 8% din anul trecut. Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, atâta timp cât nu avem un buget, nu pot fi aplicate. În fiecare zi de întârziere cei care nu primesc fie alocaţii, fie pensii, fie salarii, să se uite spre Cotroceni şi spre preşedintele Iohannis", a afirmat Iordache, la Parlament, chestionat în legătură cu consecinţele practice ale retrimiterii bugetului în Parlament.

Întrebat dacă vor fi probleme cu plata pensiilor şi a salariilor, el a răspuns: "Nu, eu discutam de creşteri. Sunt anumite creşteri prevăzute în buget şi toate aceste creşteri, fie că discutăm de autorităţi, fie de alocaţii, sunt cuprinse în capitol distinct în buget şi atâta timp cât nu avem un buget promulgat toate aceste creşteri pe care noi le-am anunţat nu pot fi aplicabile".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare legea bugetului de stat pe anul 2019. AGERPRES/(A – autor: Florentina Ştefănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citiți și:

 

Iohannis: Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire legea bugetului pe anul 2019

 

CCR: Legea bugetului de stat pe anul 2019 este constituţională

 

Iohannis: Decizia CCR privind legea plafoanelor demonstrează că PSD legiferează imoral, prost şi neconstituţional

 

Dragnea: Alocaţiile pentru copii vor fi crescute; aşteptăm motivarea CCR 

 

Dancă: Respingerea sesizării de neconstituţionalitate a legii bugetului, iresponsabilă 

 

Fifor: Iohannis trebuie să îşi ceară scuze faţă de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x