Iranienii au jurat că vor distruge Israelul și au scandat „moarte Theresei May”. Sute de oameni, la aniversarea a 40 de ani de la Revoluția Islamică / FOTO&VIDEO

0 119


Sute de iranieni au promis că vor distruge Israelul și au scandat „moarte Theresei May” în timpul miting uriaș, organizat pentru a marca a 40-a aniversare a Revoluției Islamice. De asemenea, oamenii care au ieșit în stradă în Teheran au incendiat drapele ale Statelor Unite, în timpul ce guvernanții au etalat rachetele balistice, sfindând astfel eforturile Washingtonului de a limita puterea militară a Iranului.

Militari, studenți, clerici și femei cu copii în brațe au mărșăluit, luni, pe străzile din Iran pentru a sărbători Revoluția Islamică. S-au împlinit 40 de ani de la triumful ayatollahului Ruhollah Khomeini, clericul șiit care l-a răsturnat pe șah în cadrul Revoluției Islamice.

Pe 11 februarie 1979, armata iraniană și-a declarat neutralitatea, deschizând calea pentru căderea șahului Mohammad Reza Pahlavi, un apropiat aliat al Statelor Unite în Orientul Mijlociu, la acel moment.

În ciuda ploii și a frigului, mulțimea a fluturat drapele ale Iranului și a scandat „Moarte Isralelului, Moarte Statelor Unite”.

<iframe width=”740″ height=”400″ data-src=”https://www.youtube.com/embed/bHGkHzS6GYw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Potrivit The Sun, Yadollah Javani, directorul adjunct al biroului politic al Gărzilor Revoluționare, a declarat că Iranul va rade de pe fața pământului orașele din Israel în cazul în care va fi atacat de Statele Unite.

Autoritățile de la Teheran au declarat că își vor consolida puterea militară, în pofida intensificării presiunilor din partea Statelor Unite.

Parada a fost un prilej pentru ca Iranul să-și etaleze capacitățile balistice. A fost prezentat Qadr F, un model de rachetă sol-sol cu o…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata