Israelul conduce atacuri aeriene în apropiere de Damasc

De Jurnalul Național Actuale Externe 106 citiri
2 min citire
Tel Aviv a tras „pulverizări de rachete” peste noapte, lovind un loc din apropierea zonei rurale din Damasc, a raportat SANA.

Israelul a efectuat un atac aerian în apropiere de Damasc, a informat presa de stat siriană, al doilea atac în apropierea capitalei în ultimele două zile.

Martorii au declarat agenției de presă Reuters că au auzit cel puțin trei explozii mari peste oraș peste noapte.

Citând o sursă militară, presa de stat a raportat că Israelul a tras „pulverizări de rachete” imediat după miezul nopții.

„Apărarea antiaeriană siriană a interceptat rachetele și a doborât câteva dintre ele”, a spus sursa, spunând că agresiunea a provocat unele pagube materiale.

Nu au existat detalii despre victime.

Sursa a spus că atacul a lovit „un loc din zona rurală din Damasc”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Nu a existat nicio declarație imediată din partea Israelului, care de obicei refuză să comenteze rapoartele despre atacuri din Siria.

Israelul a desfășurat de ani de zile atacuri împotriva a ceea ce a descris drept ținte legate de Iran în Siria, unde influența Teheranului a crescut de când a început să-l sprijine pe președintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Israelul spune că astfel de operațiuni sunt menite să împiedice armele iraniene să ajungă la grupurile armate din Siria care sunt susținute de Teheran.

Numai în luna martie au avut loc cel puțin șase atacuri, potrivit unui bilanț al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, un monitor de război din Regatul Unit, cu surse la sol.

Doi soldați au fost răniți joi într-un atac israelian cu rachete lângă Damasc, a informat presa de stat siriană.

Aproape jumătate de milion de oameni au fost uciși în războiul civil din Siria, iar aproximativ jumătate din populația dinainte de război a țării a fost forțată să părăsească casele lor.

Sursa – www.aljazeera.com