Japonezii de la Nidec vor investi 1,9 miliarde dolari în Serbia

23

În încercarea de a-şi extinde afacerile din Europa, compania japoneză Nidec Corp va cheltui 200 miliarde de yeni (1,9 miliarde de dolari) pentru a construi în Serbia o uzină de producţie a motoarelor destinate autovehiculelor electrice,  informează un articol publicat în cotidianul Nikkei, preluat de Reuters.

În prezent producătorul japonez a ajuns în faza finală a discuţiilor cu autorităţile locale pentru construcţia uzinei şi a unui centru de cercetare asociat, se precizează în comunicatul Nikkei.

Noua uzină ar urma să devină operaţională în anul 2023şi va avea o capacitate anuală cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de unităţi. De altfel, compania Nidec va începe să producă motoare destinate autovehiculelor electrice şi în Franţa şi Polonia, însă facilitatea din Serbia va fi una dintre cele mai mari facilităţi de producţie a companiei din Europa.

În ultima perioadă de timp, Nidec s-a concentrat pe extinderea producţiei de motoare destinate autovehiculelor electrice în China dar acum a decis să deschidă un al doilea front şi să îşi crească investiţiile în Europa. Potrivit datelor ACEA, în prima jumătate a acestui an vânzările de automobile hibride şi electrice în Europa au crescut cu 62% până la 399.000 de unităţi, ceea ce plasează Europa la egalitate cu China pe primele poziţii pe piaţa mondială a autovehiculelor electrice.

Ca planuri de viitor, fondatorul Nidec, Shigenobu Nagamori, a spus că vrea să controleze 35% din piaţa motoarelor destinate autovehiculelor electrice până în 2030, o piaţă care până la acea dată ar urma să crească de zeci ori până la 30 de miliarde de dolari pe an.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata