Japonia îşi redeschide destinaţiile turistice cu măsuri restrictive

33

Cu aplicarea unor măsuri severe pentru a evita o creştere necontrolată a cazurilor de COVID-19, in Japonia au început să se redeschidă principalele atracţii turistice, precum limitarea adunărilor publice, o măsură prevăzută marţi şi în cazul vizitelor în grădinile Palatului imperial din Tokyo, relatează EFE.

După ce au fost închise timp de două luni, grădinile imperiale şi-au redeschis porţile pentru vizitatori marţi, în contextul pandemiei de coronavirus. Deocamdată, accesul în grădini va fi limitat la 100 de persoane pe zi, care vor fi nevoite să poarte măşti sanitare şi cărora le va fi luată temperatura la intrare, potrivit datelor furnizate de Agenţia Casei Imperiale.

Asadar, redeschiderea acestor grădini emblematice ale capitalei japoneze are loc la o zi după ce în oraş a intrat în vigoarea cea de-a doua etapă de relaxare a restricţiilor adoptate pentru a preveni noi contagieri provocate de SARS-CoV-2 şi la o săptămână după ce a fost ridicată starea de urgenţă sanitară în întregul arhipelag nipon.

Luni au fost redeschise alte destinaţii turistice emblematice ale ţării, precum turnul Skytree din Tokyo, cu orare limitate de vizitare şi utilizarea limitată a ascensoarelor; templul Todaiji din Nara, celebru pentru statuia lui Buda de 15 metri înălţime; şi Muzeul Păcii din Hiroshima, cu aplicarea controalelor de temperatură şi cu un apel adresat vizitatorilor de a respecta distanţarea fizică.

În timp ce operatorul parcului de distracţii Disneyland din Tokyo a anunţat că instalaţiile rămân deocamdată închise în pofida ridicării stării de alertă sanitară, parcul Universal Studios Japan, din Osaka, a anunţat că îşi va deschide porţile în data de 8 iunie, dar cu măsuri restrictive de acces.

In acest context, doar rezidenţii din prefectura Osaka şi care au un abonament anual sau special pentru acest parc vor putea intra, în grupuri limitate, în timp ce de la 19 iunie se va extinde accesul la vizitatorii din alte şase prefecturi ale regiunii Kansai.

Dar redeschiderea acestor atracţii intervine într-un moment în care Japonia menţine interdicţia pentru turiştii din peste 110 ţări în contextul pandemiei de coronavirus, care ar putea să fie ridicat progresiv pe parcursul lunii iunie.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata