Juncker, despre aderarea României la Schengen: „Nu văd de ce nu ar putea”


Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Klaus Iohannis au declarat că integrarea României în spațiul Schengen și înlăturarea raportului MCV reprezintă cele două obiective care vor fi finalizate până la încheierea mandatului actualei Comisii Europene, în octombrie 2019.
„Când m-am prezent, am spus că în timpul mandatului comisiei mele vom proceda în aşa fel încât România să devină membră a spațiului Schengen. Şi nu văd de ce nu ar putea să devină. Iar în ceea ce priveşte MCV-ul, am spus că aş fi vrut ca în timpul mandatului nostru acest mecanism să fie finalizat. Ar trebui să mai studiem cu grijă observaţiile recent făcute de Comisie în ceeea ce priveşte România. Noi am discutat cu guvernul despre această chestiune”, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.
De asemenea, președintele Klaus Iohannis a precizat că va continua demersurile pentru a convinge că România vrea să intre în spațiul Schengen, relatează Mediafax.

„Să devenim parte din spaţiul Schengen este un deziderat pe care îl avem de la început şi am lucrat în acea direcţie. Iniţial, Schengen a fost un acord cu condiţii şi le-am îndeplinit. În 2011, le-am îndeplinit. Însă cum acceptarea în spaţiul Schengen depinde de votul tuturor membrilor din spaţiul Schengen, au început să apară primele întrebări şi probleme şi de atunci, cu toate că am îndeplinit toate condiţiile puse de acordul Schengen, România şi Buglaria, la fel, nu au acceptate în spaţiul Schengen. de atunci încoace încervcăm să convingem prietenii şi partenerii noştri că România este o ţară serioasă, sigură, care respectă regulile impuse de Schengen şi care se bazează pe valorile UE. Progresul încă se lasă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata