Kaspersky: Atacurile de tip stalkware au crescut cu 35%, anul trecut

Foto: kaspersky.com
0 14

Anul trecut situaţiile în care informaţiile private au fost accesate de către cineva pentru care nu a avut consimţământul lor (stalkware), iar numărul utilizatorilor care s-au confruntat cu astfel de situaţii a crescut cu 35%, până la peste 37.000, conform datelor centralizate de Kaspersky.

Raportul companiei Kaspersky „Apărarea vieţii digitale: cum ducem protecţia personală la următorul nivel”, realizat recent, arată că o treime (34%) dintre clienţi s-au confruntat cu probleme de accesare a datelor private, fără a-şi da consimţământul.

În anul 2019, la nivel general, numărul de utilizatori care s-au confruntat cu stalkerware pe un computer a crescut cu 35%, ajungând la peste 37.000, în timp ce instrumentele de spyware au reprezentat 26.620 dintre cei vizaţi.

Dar,  pentru a consolida confidenţialitatea pe propriile computere, Kaspersky a introdus câteva funcţii noi pentru utilizatorii de PC, în soluţiile sale de securitate. Astfel, în mod special, a fost îmbunătăţită funcţia Account Check din Kaspersky Security Cloud pentru Windows, ce poate verifica în mod automat toate adresele de e-mail care au fost folosite pentru logarea online.

Totodată, utilizatorii au la dispoziţie opţiunea de a adăuga adrese de e-mail individuale într-o listă care este verificată în mod regulat prin noua funcţie.

În ceea ce priveşte noua generaţie de produse tradiţionale pentru utilizatori individuali ale companiei, printre care se află Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Total Security, Kaspersky a îmbunătăţit detectarea pentru a elimina tehnologia intruzivă, precum stalkerware-ul, pe PC.

„Funcţia trimite o notificare către utilizator, pentru a-l avertiza că stalkerware-ul a fost detectat de dispozitivul lui şi îi permite acestuia să elimine software-ul identificat, să-l ignore, sau să-l adauge în lista aplicaţiilor de încredere”, precizează specialiştii.

În acest context o ediţie gratuită a Kaspersky Password Manager vine cu soluţiile Kaspersky Anti-Virus şi Kaspersky Internet Security, iar utilizatorii care achiziţionează Kaspersky Security Cloud şi Kaspersky Total Security vor putea instala versiunea premium a Kaspersky Password Manager.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x