Kelemen Hunor: Declaraţia mea privind adevărata faţă a României, interpretată greşit; autorităţile nu şi-au făcut datoria

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat marţi că declaraţiile sale conform cărora România şi-ar fi arătat "faţa adevărată" prin incidentele din Valea Uzului au fost interpretate greşit şi că aprecierile sale nu s-au referit la populaţie, ci la faptul că autorităţile centrale nu şi-au făcut datoria.

"Eu am spus, şi aici a fost declaraţia mea un pic interpretată greşit, când vorbeam de faţa adevărată a României – nu am vorbit de români, pentru că nu-mi permit, românii sunt de foarte multe feluri, cum sunt şi maghiarii, şi italienii, şi germanii – că autorităţile româneşti, autorităţile centrale, nu şi-au făcut datoria", a declarat el pentru Digi 24.

Liderul UDMR a subliniat că formaţiunii sale "nu îi serveşte deloc" scandalul de la cimitirul din Valea Uzului şi că Uniunea a făcut demersuri pentru restabilirea ordinii şi revenirea "la starea iniţială" încă din prima jumătate a lunii aprilie, când reprezentanţii formaţiunii au discutat în mai multe rânduri cu fostul lider PSD Liviu Dragnea, cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

"În momentul în care s-a făcut o ilegalitate, noi am semnalat încă din aprilie şi am cerut rezolvarea de la guvern, de la prim-ministru, de la miniştrii de resort, am primit răspuns că nu există niciun aviz – într-adevăr, construcţia este ilegală -, dar am fi aşteptat mai mult: o intervenţie şi oprirea lucrărilor şi restabilirea ordinii. Fiindcă acolo nu numai legile româneşti au fost încălcate, dar şi acordurile bilaterale internaţionale, care fac parte din dreptul intern după ce au fost ratificate. Nu noi am inventat acest lucru, nu noi am construit ilegal acolo, nu noi am intrat în cimitir, nu noi am profanat morminte. Din acest punct de vedere, să spui că UDMR a făcut ceva în acest caz e un pic deplasat. Nu am făcut, am încercat să restabilim…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata