Kelemen Hunor, despre decizia în cazul Fidesz: E cea mai potrivită, fiindcă se păstrează unitatea PPE

0

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, pentru AGERPRES, că decizia de suspendare a Fidesz din Partidul Popular European este cea mai potrivită, întrucât se păstrează unitatea PPE, fiind de părere că o ruptură în cadrul formaţiunii europene ar fi fost un gest sinucigaş, în campania electorală.

"A fost o dezbatere lungă, serioasă, cinstită, foarte corectă şi în urma acestei dezbateri s-a conturat o soluţie de compromis şi această soluţie de compromis, aşa cum deja este cunoscut, este autosuspendarea Fidesz. (…) Eu cred că, în această perioadă şi în acest moment, era soluţia cea mai potrivită, fiindcă se păstrează unitatea PPE, altfel s-a văzut acolo, s-a simţit, că ar fi existat o ruptură serioasă. În campanie electorală, înainte de alegerile europarlamentare, chiar ar fi fost un gest sinucigaş să rupi PPE. Chiar eu, în intervenţia mea, spuneam că ce vor spune, dacă votăm excluderea celor de la Fidesz, ce vor spune cei care au câştigat şi ce vor face cei care pierd la vot? Dar, mai ales, ce vom spune începând de mâine electoratului, alegătorilor noştri, că noi nu putem rezolva problemele în familie, dar vrem să conducem Uniunea Europeană, Comisia, Parlamentul? Nimeni nu o să ne creadă, dacă nu putem rezolva problemele în familie", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a punctat faptul că este nevoie de multe dezbateri, care să continue şi după alegerile europarlamentare, întrucât în PPE sunt multe formaţiuni, cu multe vederi şi ideologii.

El şi-a exprimat speranţa că în curând Fidesz se va întoarce cu drepturi depline în PPE.

"Se formează un grup de înţelepţi, conduşi de Herman van Rompuy, şi ei se vor deplasa la Budapesta şi vor clarifica toate aspectele din scrisorile celor 13 care au cerut excluderea Fidesz. Şi, probabil după alegerile europarlamentare, sper că nu mai târziu de congresul de la Zagreb, dar poate mai repede, se pot clarifica toate…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close