Kelemen Hunor: Marea miză a Congresului UDMR nu este alegerea preşedintelui, ci strategia de viitor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că cel de-al XIV-lea Congres al Uniunii, care va avea loc în perioada 22-23 februarie, la Cluj-Napoca, nu are ca miză principală alegerea preşedintelui formaţiunii, ci proiectul pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania pe următorii 15-20 de ani.

"Peste patru săptămâni, vom avea Congresul pentru alegerea preşedintelui. Marea miză a acestui congres nu este alegerea preşedintelui, ci dacă reuşim să conturăm strategia de viitor care să facă posibil ca cei care doresc să aibă un viitor în această ţară să creadă că este posibil. De aceea noi trebuie să ne îndreptăm privirea, la acest Congres, să conturăm o imagine de viitor, care să consolideze speranţa celor din categoriile de vârstă 20-30-40 de ani şi chiar şi a celor mai în vârstă. Aceşti oameni să vadă posibilitatea creşterii economice. Vrem să adoptăm un document strategic, care să acopere mai multe domenii, în baza căruia, în viitor, vom lua decizii şi în baza căruia vom putea să îi contactăm şi pe aliaţii noştri", a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Potrivit liderul UDMR, acest document trebuie să consolideze instituţiile care ţin de identitatea maghiară şi de "acele ţeluri pe care noi le urmăm deja de 20-30 de ani".

Documentul care va fi adoptat la Congresul din luna februarie va conţine viziunea pentru viitor a UDMR şi va cuprinde elemente care ţin de educaţie, infrastructură, politici fiscale, de dezvoltare economică a Transilvaniei şi a României. AGERPRES/(A – autor: Dorina Matiş, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata