Kelemen Hunor spune că aşteaptă o ofensivă diplomatică care să ducă România în Schengen, la finalul preşedinţiei Consiliului UE

0 100

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că aşteaptă cu mare interes să vadă dacă diplomaţia românească va fi în stare de o ofensivă diplomatică astfel încât în acest an, la finele preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România să aderae la spaţiul Schengen.

"Sper că va începe un marş diplomatic pentru ca România, în 2019, să fie acceptată în zona Schengen. Pentru că România îndeplineşte condiţiile tehnice (…) şi fiecare tărăgănare, fiecare amânare şi fiecare motiv invocat nu face altceva decât să dovedească, dintr-o cauză sau alta, artificial, că Bulgaria şi România se vor păstrate în afara zonei Schengen. Eu cred că asta nu e bine, nu e corect şi nimeni nu poate să accepte acest lucru pentru că nişte criterii politice a avut aderarea la UE, iar aceste criterii tehnice România le-a întrunit aşa că aşteptăm cu mare interes să vedem dacă diplomaţia românească va fi în stare de o ofensivă, de un marş diplomatic la finele căruia să putem spune că România, în 2019, la finele preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, va adera la Schengen", a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR crede că aderarea României la Schengen s-ar putea să fie poate singurul rezultat palpabil al acestei preşedinţii, întrucât în campania electorală europarlamentară nu se vor lua alte decizii importante.

Kelemen Hunor a mai afirmat, în cadrul CRU, că preşedinţia Consiliului UE a României este una "atipică", având în vedere că nu trebuie luate decizii politice pentru care să fie nevoie de mari competenţe, însă unele prezenţe la Bruxelles ale unor membri ai Guvernului român au devenit "comice".

"Asta s-a întâmplat în ultima perioadă, România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Deşi am spus că România nu prea are cum să facă greşeli mari,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x