Kelemen Hunor: Uniunea Europeană este singura soluţie politică a continentului în competiţia globală

0 109

Uniunea Europeană este singura soluţie politică a continentului în competiţia cu marile puteri mondiale, aceasta fiind şi singura alternativă de construcţie politică pentru românii şi maghiarii din România, consideră Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, alegerile europarlamentare din luna mai sunt foarte importante, în contextul în care se preconizează o reformă, după ieşirea Marii Britanii.

"Sunt alegerile cele mai importante pentru Parlamentul European de când am intrat noi în UE, fiindcă urmează o perioadă dificilă. Se vede deja, dacă ne uităm un pic la dezbaterile din toate ţările UE, va fi o perioadă când ieşirea din UE a Marii Britanii creează o nouă situaţie şi condiţii noi. Este o perioadă când sigur că urmează şi o reformare a UE. Despre aceste lucruri vorbesc deja şi cei care acum o jumătate de an, acum un an spuneau că lucrurile sunt în regulă şi că nu trebuie schimbat nimic, că totul este perfect. Nu este perfectă Uniunea Europeană, dar UE este singura soluţie politică a continentului pentru a rămâne în competiţie cu Statele Unite, cu China cu India, cu Rusia şi aşa mai departe, când vorbim de această competiţie globală, economică, politică bineînţeles", a declarat liderul UDMR, la finalul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care a avut loc la Oradea.

El a susţinut că Transilvania şi România se pot dezvolta în interiorul Uniunii Europene, aceasta fiind singura alternativă.

"De aceea, eu cred că prezenţa noastră este extrem de importantă. Vrem să fim acolo unde lucrurile vor fi decise pentru generaţiile următoare şi vrem, dacă se vor face reforme, şi sunt convins că acest lucru se va întâmpla, protecţia minorităţilor etnice autohtone, minorităţilor lingvistice autohtone din UE să fie parte a acestor reforme, aşa cum am propus noi când am venit cu Minority SafePack. (…) Sunt convins că Transilvania şi România are…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x