Klaus Iohannis a convocat CSAT pe 28 decembrie. Motivul: prelungirea mandatului şefului Statului Major, Nicolae Ciucă

0

Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe 28 decembrie, începând cu ora 12.00, pentru a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei Române, anunță președinția.

Este vorba de o şedinţă extraordinară a CSAT, în condiţiile în care Consiliul s-a mai reunit, luna aceasta, de două ori. Prima dată în şedinţă ordinară, pe 11 decembrie, dar atunci şedinţa a fost suspendată, în urma unor divergenţe de opinie.

A doua şedinţă a CSAT a avut loc pe 19 decembrie, când s-a ajuns la un consens în privinţa bugetelor instituţiilor din sistemul de apărare.

Anunțul reuniunii CSAT vine după ce ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat, miercuri, că nu va prelungi mandatul actualului șef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, mandat care se încheie pe 31 decembrie 2018.

„Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face”, a declarat Gabriel Leș, potrivit Mediafax.

Șeful Statului Major al Apărării, care este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close