Klaus Iohannis, atac dur la PSD: Memoria martirilor Revoluţiei, întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea

0

Preşedintele Klaus Iohannis s-a lansat, luni, într-un atac dur la adresa PSD şi a liderului acestui partid, Liviu Dragnea.

„În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat„, a transmis şeful statului, într-un mesaj pe Facebook.

După ce liderii PSD i-au cerut premierului Viorica Dăncilă, dumnică seara, să dea Ordonanţă de amnistie şi graţiere, preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat imediat.

Luni dimineaţă, şeful statului i-a transmis o scrisoare premierului prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

„În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009”, scrie în scrisoarea trimisă în acestă dimineață de către președinte.

Liviu Dragnea a transmis un mesaj clar, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional, către premier şi ministrul Justiţiei: „Nu mai ezitaţi, nu ştiu…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close