Klaus Iohannis, atac la ministrul Justiţiei: Ordonanţa anunţată în urma declarării ilegale a protocoalelor secrete este „neconstituţională”, domnul ministru să mai citească Constituţia!

0 135


Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în Germania, că Ordonanţa anunţată de ministrul Justiţiei, în urma deciziei Curţii Constituţionale privind nelegalitatea protocoalelor secrete din justiţie, este „cras neconstituţională”, pentru că nu se poate aplica retroactiv, şi i-a transmis ministrului Tudorel Toader să citească Constituţia.

„Chestiunea este cras neconstituţională, există câteva principii respectate de toată lumea, la noi, şi care sunt ancorate în Constiutie, pe care se bazează contrucţia statului de drept, o lege funcţionează, dar numai pentru viitor. Dacă ar putea să se aplice pentru trecut, fiecare Guvern ar modifica trecutul statului. Pe scurt, PSD încearcă ce a încercat de când a venit la putere, să caute soluţiile pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu liderul lor de partid. Acest lucru nu se poate, aceste lucruri sunt neavenite”, a spus Klaus Iohannis.

El a precizat că „este regretabilă această evoluţie”.

„Am încă speranţa că inclusiv ministrul Justiţiei va mai citi un pic de Constituţie şi legislaţie şi vor renunţa la un astfel de demers, care nu este posibil” a spus Klaus Iohannis.

Despre ecourile acestor anunţuri la Bruxelles, preşedintele a spus că  „este o ingrijorare generală”.

„Din păcate, majorzattea politicienilor îşi doreşte stat de drep, doar PSD îşi doreşte ceva special, pentru proprii politicieni cu probleme penale”, a menţionat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Aachen la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui francez, Emmanuel Macron. Şeful statului a reprezentat România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata