Klaus Iohannis, declarații dure la adresa clasei politice: „M-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, cu ocazia lansării rezultatelor proiectului „România Educată”, că „circul politic” din prezent se datorează faptului că problema valorilor s-a pus cam rar.

„Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează şi faptului că s-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii în ultimii 30 de ani şi ne dăm seama acum că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva… Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm. (…) Fără valori, nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea rezultatelor proiectului „România Educată”.

El a subliniat că „lucrurile sunt aşa pentru că au fost lăsate la voia întâmplării”.

„Fiecare şi-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică şi sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aş fi convins că putem mai mult de atât nu aş sta aici şi nu aş prezenta acest program”, a arătat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că Opoziţia va susţine o moţiune de cenzură, adăugând totodată că acesta nu este atributul său. „Opoziţia trebuie să susţină o moţiune de cenzură şi sper să o facă”, a spus el.

În ceea ce privește numirea celor doi miniştri, Iohannis a anunţat că nu a terminat analiza. „Acest PSD nu este capabil să genereze un guvern performant!”, a adăugat președintele.

În acest context, Iohannis a declarat că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci „de ochii lumii”.

„Avem guvernare după…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata