Klaus Iohannis desfiinţează planul PSD de a da Ordonanţă pe Codurile penale: „Nu se poate!”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacţie categorică, joi, cu privire la intenţia PSD de a adopta modificările la Codurile Penale, aflate încă în Parlament, în faza contestării la CCR, prin Ordonanţă de Urgenţă.  „Nu se poate!”, a spus şeful statului, arătând că practica Curţii Constituţionale interzice legiferarea pe o speţă care există deja în Legislativ.

„Asta, pur și simplu, nu se poate. S-a mai încercat, există practica Curții Constituționale, care a declarat astfel de încercări pur și simplu neconstituționale. Guvernul nu poate legifera prin ordonanță pe o speță care este în procedură uzuală în Parlament. Este foarte simplă explicația. Deci, nu se poate”, a spus preşedintele Iohannis, la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că în şedinţa PSD susținută la Palatul Parlamentului, s-a discutat oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituționale să revină în Parlament.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Parlament, după Comitetul Executiv Naţional, că un coleg a propus, în şedinţa conducerii partidului, ca modificările la Codurile penale să fie adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă, urmând a se face o analiză la Ministerul Justiţiei. Întrebat care este motivaţia adoptării unei astfel de Ordonanţe, Dragnea a răsspuns: „Pentru că este o istorie care nu se mai termină”.

Citeşte şi: Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!

Post-ul Klaus Iohannis desfiinţează planul PSD de a da…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata