Klaus Iohannis, despre Ordonanţa care introduce noi taxe: „Aruncă în haos economia, va face viaţa românilor mai scumpă”

0 109

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacţie dură la Ordonanţa anunţată de Eugen Teodorovici, privind introducerea de noi taxe şi impozite. „Aruncă în haos economia! Cu toţii vom plăti mai mult pentru curent şi gaz, pentru telefonie şi internet”, a spus şeful statului, care a făcut apel la Guvern să se răzgândească şi să revină cu o formă sustenabilă, după consultarea tuturor celor implicaţi. Totodată, șeful statului a anunţat că va merge la toate şedinţele de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că anunţul lui Eugen Teodorovici privind Ordonanţa care introduce noi taxe îl duce cu gândul la o afirmaţie făcută de premierul Viorica Dăncilă, în discursul de după învestire, când a spus că nu vor introduce noi impozite şi taxe.

„Iată că a trecut niciun an şi introuce noi impozite şi taxe. Această OUG nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic, sau mediul instituţional al statului, nu are o analiză la fundamnetare, vine cu idei nemaiauzite până acuma. Aruncă în haors economia. Se prevede acolo supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic, singurul rezultat pe care îl putem ghici este că vom plăti cu toţii mai mult pentru czrent şi gaz, alt rezultat nu văd acum”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a mai arătat că a primit asigurări de la companiile din telecomunicaţii că îi va afecta şi pe ei.

„Vom plăti mai mult şi pentru internet şi pentru telecomunicaţii. Pe scurt, ne aşteptăm ca toate să se scumpească, se introduc nenumărate schimbări, adaptări, în ultimul moment, fără consultări şi o dezbatere transparentă şi o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia pesediştilor, care vor lua bani mai mulţi şi îi vor…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata