Klaus Iohannis, despre Ordonanţa pe amnistie şi graţiere: „Ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză fără precedent!”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, joi, la Palatul Cotroceni, o posibilă Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Şeful statului spune că PSD nu a abandonat această idee, deşi în 2017, Ordonanţa 13, care prevedea acelaşi lucru, a scos românii în stradă. „Ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent”, a mai spus preşedintele”.

Şeful statului a spus că graţierea şi amnistia s-au mai aflat în prim-planul opiniei publice, în 2017, o dată cu Ordonanţa 13, care a dus la manifestări foarte ample din partea românilor care nu -şi doresc aşa ceva.

„Ordonanţa 13 a fost retrasă la vremea respectivă. Există, în continuare, semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spaţiul public. Daţi-mi voie să vă spun că o astfel de Ordonanţă care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă ar fi o catastrofă până la urmă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a afirmat preşedintele.

El a spus că, din Sala Unirii, face un apel către politicienii din PSD care sunt lucizi, să întreprindă orice consideră pentru ca o astfel de Ordonanţă să nu intre în vigoare. „Ar declanşa o criză politică fără precedent”, a repetat şeful statului.

Presa a relatat că, la aproximativ doi ani distanță de controversata Ordonanță de Urgență 13 (OUG 13), care a adunat zeci de mii de oameni pe străzile orașelor din România, Liviu Dragnea i-ar fi cerut răspicat ministrului Justiției să vină cât mai repede cu un proiect în ceea ce privește amnistia și grațierea.

„Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo OUG de amnistie, nici cu doamna ministru Dăncilă, sunt convins…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close