Klaus Iohannis, despre OUG anunțată de Tudorel Toader: „E neconstituțională! Se caută soluții pentru salvarea lui Dragnea”

Președintele Klaus Iohannis atacă în termeni duri OUG anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu privire la anularea sentințelor completelor de cinci judecători. Șeful statului spune că ordonanța de urgență este neconstituțională și ar avea menirea de a rezolva problemele penale ale unor politicieni din PSD, în frunte cu liderul Liviu Dragnea.

„Nu știu exact ce își imaginează ministrul Justiției să scrie în această ordonanță, dar după părerea mea dacă dorește să scrie acea ordonanță așa cum a anunțat, ea este neconstituțională. Aceste princii pe care se bazează statul de drept și care sunt scrise în Constituție spun că o lege nu acționează pentru trecut, ci are efecte numai pe viitor”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis a participat la reuniunea de la Aachen

Klaus Iohannis spune că OUG anunțată de Tudorel Toader e neconsituțională

Aflat în Germania, unde a participat la reuniunea de la Aachen alături de lideri politici importanți la nivel internațional, printre care Angela Merkel și Emmanuel Macron, Klaus Iohannis a declarat că OUG anunțată de Tudorel Toader vizează rezolvarea problemelor unor politicieni. „PSD încearcă ceea ce a făcut de când a venit la putere, să caute soluții pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu șeful de partid. PSD nu poate veni cu astfel de soluții neavenite, Am speranța că ministrul Justiției va mai citi legislație și va renunța la această ordonanță”, a spus șeful statului.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata